Je interieur aankleden met decoratieve kussens


Je kunt er niet genoeg van hebben, decoratieve kussens om je interieur mee op te fleuren. Mijn huis ligt er vol mee! Een keer in de zoveel tijd, meestal met het wisselen van de seizoenen, ga ik de zolder op om te ‘shoppen’. Oude kussens verhuizen van de zetel naar boven en naar gelang mijn stemming kies ik kussens die bij het seizoen passen. Zo ziet de zetel er in no-time weer lekker fris uit voor de aankomende maanden.

Een sierkussen dat matcht met je woonkamer

Met sierkussens kun je op een simpele manier je huiskamer een andere ‘look’ geven. Er zijn zoveel mogelijkheden qua kleur en patronen dat het voor veel mensen lastig is om een keuze te maken. Wat past er nu mooi bij elkaar en hoe combineer ik de sierkussens zo dat het matcht met de zetel? Als je houdt van rustige ingetogen kleuren, zoals bruin, grijs, zwart dan breng je spanning aan door te combineren in structuur en glans. Kies voor een zijde, wollen, katoenen kussen en combineer deze.

Patronen die niet te opvallend zijn, bijvoorbeeld een streepje of natuurprint, worden ook veel gebruikt. Ook de manier waarop je de decoratieve kussens neerlegt en de afmeting is belangrijk. Wil je een gezellige zetel creëren waar je met je hele familie inploft? Probeer eens verschillende formaten sierkussens met elkaar te combineren.

Houd je van felle of pastel kleuren dan blijft het rustig door de kleur enigszins op bescheiden manier terug te laten komen. Contrast is mooi maar overdrijf het niet, anders wordt het een kakelbont.

Bij UrbanSofa heb je veel keuze dankzij het grote assortiment decoratieve kussens en plaids. Het combineren met verschillende kleuren is erg makkelijk, je kunt immers kiezen uit 130 stoffen en 16 leder kleuren.

Er zijn veel verschillende formaten en een leuk detail is dat je de decoratieve kussens kunt laten maken met een knoop van hout, van stof of met een (contrasterende) bies, dit geeft het sierkussen net iets extra’s.

Behalve kussens voor de sier, heeft Urbansofa ook kussens om de zetel nog meer naar jouw wensen aan te passen. Een rolkussen is zowel decoratief als functioneel. Makkelijk om onder een plaatkussen te leggen waardoor je nog lekkerder op de zetel ligt.

Zit je liever rechtop op de zetel en wil je extra steun in je nek dan is een hoofdsteun heel praktisch en comfortabel. Niet iedereen gebruikt een zetel op dezelfde manier. Een ander voorbeeld is het voorzetkussen, dit verkleint de zitdiepte. Vooral voor de wat kleinere mens is dit een oplossing om toch comfortabel te zitten.

Er zijn veel verschillende decoratie- en sierkussens dus er zit altijd wel iets voor je bij. Vanavond ga ik naar zolder want met dit mooie weer mogen de sierkussens voor de lente weer op de zetel.

Dit bericht delen via