Een grote woonkamer inrichten: Waar te beginnen


Een tijdje geleden heb ik in een andere blog van mij tips gegeven hoe je een kleine woonkamer inricht. Er wordt aan mij geregeld gevraagd hoe je dat nu aanpakt. Nu denk je wellicht: “een grote woonkamer inrichten is een stuk makkelijker”, maar niets is minder waar. Misschien is jouw wens een grote leefruimte maar er zit ook een keerzijde aan. De uitdaging is om het sfeervol en gezellig te maken. De meubels die je mee hebt genomen uit je vorige (kleinere) woning, verdwijnen in de ruimte. Met andere woorden: een grote ruimte heeft grote gebaren nodig. De tips die ik je geef helpen je wellicht om je woonkamer sfeervoller en gezelliger te maken en zorgen voor rust en eenheid.

Bij een grote woonkamer staat het vullen van de ruimte centraal. Dit realiseer je met een grote lounge- of hoekzetel.
Je kunt ervoor kiezen om een grote hoekzetel in het midden van de ruimte te plaatsen. Met een grote zetel maak je een statement en zorg je ervoor dat de ruimte goed gevuld is. Daarnaast is het ook nog eens erg gezellig om met z’n allen op je hoekzetel te ploffen.

Het indelen van de grote leefruimte is een uitdaging. Dit is goed te realiseren door verschillende ‘ruimtes’ te creëren binnen de woonkamer. Denk hierbij aan een aparte leeshoek, speelhoek voor de kids of een plek waar TV wordt gekeken.

Een tapijt of tapijt is hier een ideaal middel voor. Kies voor een tapijt in een afwijkende kleur zodat er een contrastverschil ontstaat tussen de vloer en het tapijt. Zo valt het tapijt goed op en kun je eenvoudig ruimtes afbakenen.

Zoals ik al zei moeten de meubels in verhouding zijn met de woonkamer. Na een verhuizing van een klein naar een groot huis lijkt de eettafel in je nieuwe woning opeens heel erg klein. Dit geldt ook voor de eetkamerstoelen.

Moderne en industriële eetkamerstoelen zijn vaak vrij compact van formaat, denk hierbij aan het bekende kuipstoeltje. Zodra je eetruimte groter wordt is het een optie om de eetkamerstoelen te vervangen voor luxe eetkamerzetels. Deze zitten een stuk comfortabeler en vullen de ruimte beter.

De ruimte mag dan gevuld zijn met grote meubels maar dat hoeft nog niet te betekenen dat het gelijk een warme en gezellige sfeer uitstraalt. Dit kun je doen door de woonkamer aan te kleden met decoratie, zoals kussens en plaids.

Wellicht sta jij op dit moment op het punt om een grote woonkamer te gaan inrichten.
Ik hoop dat je met deze tips jouw grote kamer gezellig kunt maken!

Andere relevante artikelen

Dit bericht delen via