Boomstamtafel


Als je door een woontijdschrift bladert dan is de kans groot dat er een foto van een woonkamer of eetkamer in staat met boomstamtafel. Het is dé trend van dit moment. Deze tafel past bij diverse woonstijlen. Wil je een industriële sfeer uitstralen? Kies dan voor een boomstamtafel met strakke industriële stoelen. Wil je een landelijke sfeer uitstralen? Leg dan een tapijt onder de tafel. In onze collectie vind je prachtige massieve houten boomstamtafels van hoogwaardige kwaliteit. Dankzij de keuze uit verschillende stijlen stalen poten, passen onze tafels in ieder interieur.

Voor welke boomstam eettafel kies jij?

De boomstamtafels staan bekend om hun duurzaamheid. Een zeer geliefde stoere boomstamtafel is onze Live Edge eetkamertafel. Al deze tafels worden volledig met de hand gemaakt van Acaciahout. Het hardhout van deze loofboom heeft een prachtige structuur en warme en doorleefde uitstraling. Al het hout dat wij selecteren beschikt over het FSC-keurmerk. De bladen hebben de natuurlijke vorm behouden en staan prachtig binnen een landelijke of moderne inrichting. Voor deze serie heb je de keuze uit drie type onderstellen in eigentijdse kleuren. Op deze manier past jouw tafel helemaal binnen je inrichting.

Plaatsing boomstam eetkamertafel

Ben je er al over uit waar je nieuwe boomstam eetkamertafel komt te staan? Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden. Let er bijvoorbeeld op dat de tafel altijd recht staat zodat de tafel niet ongelijk belast wordt. Dit kan namelijk tot schade leiden. Ook is het aan te raden om vilt onder de poten te plaatsen om zo beschadigingen op je vloer te voorkomen. We raden het af om de tafel dichtbij een warmtebron als een kachel, radiator of open haard te plaatsen. Hetzelfde geldt voor een airconditioning. Deze temperatuurverschillen kunnen een versterkende werking hebben op het krimpen en uitzetten van de tafel. Het hout zal door invloed van licht altijd verkleuren, dit is niet te voorkomen.

Het onderhoud van een boomstamtafel

Je wilt zo lang mogelijk genieten van je boomstamtafel en deze zo mooi mogelijk houden. Gebruik onderzetters om de tafel te beschermen tegen warmte en condens. Ook het onderhoud van je tafel is belangrijk. Onbehandelde tafels zijn kwetsbaarder. UrbanSofa adviseert dan ook om deze te voorzien van een bescherming. Een groot voordeel aan Acacia hardhout is dat het gemakkelijk is in onderhoud. Neem de tafel dagelijks af met een vochtige doek. Gaat het om vlekken? Gebruik dan alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor hardhout.

Garantie en service

Voordat je overgaat tot het kopen van een boomtafel is het goed te kijken welke afmeting het beste tot zijn recht komt binnen jouw interieur. Bij iedere tafel staan de beschikbare afmetingen. Wil je een tafel met eigen ogen bekijken? Bekijk onze verkooppunten op de website en vind een winkel bij jou in de buurt. Je kunt voor deskundig interieuradvies altijd bij ons terecht. Neem contact met ons op, wij staan je graag te woord en denken met je mee om samen met jou tot de mooiste resultaten te komen. Op iedere boomstamtafel geven wij een garantie van 3 jaar. Wij staan voor de hoogwaardige kwaliteit van de producten die we bieden.