De perfecte eetkamerzetel


Wie kent Pinterest niet? Het online prikbord met beeldmateriaal dat je deelt met anderen. Ik kan je vertellen dat het verslavend is. Mijn werk is een goed ‘excuus’ om uren op Pinterest mooie sfeerbeelden, interieurs en accessoires te pinnen. Vroeger knipte ik mooie afbeeldingen uit tijdschriften en bewaarden ze in een schriftje. Tegenwoordig doe ik dat online. Je “pint” je favoriete afbeeldingen en plaatst deze op je eigen prikbord. Anderen gebruikers kunnen jouw prikborden bekijken en de afbeeldingen weer pinnen. Ik heb dan ook dankbaar gebruik gemaakt van dit platform toen ik op zoek was naar eetkamerstoelen voor bij mijn nieuwe tafel. Voordat je inspirerende afbeeldingen gaat opslaan is het goed om na te denken over de ‘eisen’ van je eetkamerstoel. Wil je een gecapitonneerde eetkamerzetel met armleuningen? Of juist een stoere eetkamerzetel met wieltjes? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een gecapitonneerde eetkamerstoel

Gecapitonneerde eetkamerstoelen kennen we vooral van de chesterfield zitmeubels van vroeger. Tegenwoordig zien we ze ook in een landelijke versie, bijvoorbeeld een model met knopen in de rug.

Een goed voorbeeld hiervan is de Toulouse no arms eetkamerzetel. Dit model is ook leverbaar in een versie met armleuningen. In een natuurlijke kleur past dit perfect in een landelijk of lifestyle interieur. Het mixen van stijlen kun je ook heel goed toepassen in je eethoek. Denk aan een strakke eettafel met gecapitonneerde eetkamerstoelen in een mooie linnen stof of in het stoere Gallardo leder.

Moderne eetkamerzetel

Moderne en industriële eetkamerstoelen zijn vaak vrij compact van formaat, zoals het kuipstoel model. Qua comfort zijn deze modellen vaak beperkt waardoor je na een paar uur niet meer prettig in je stoel zit.

Zoek jij een stoere eetkamerstoel waarin je comfortabel uren kunt dineren, maar die qua design matcht met een modern interieur? Dan kun je in plaats van capitonnage ook kiezen voor een model met strakke banen in de rugleuning.

Een eetkamerstoel in stoer leder!

De industriële stijl komt steeds meer in opkomst. Een leuke combinatie met een stoere eettafel is een leren eetkamerstoel. De craquelé finish geeft zo’n robuuste stoel extra karakter. Combineer dit met een eetkamerzeteltje en je hebt een leuke set staan!

Om je eetkamerstoel helemaal naar wens samen te stellen zijn er verschillende opties. Zo kun je de eetkamerzetel met houten pootjes of wieltjes bestellen. Een groot voordeel van een eetkamerstoel op wieltjes is dat je de stoel makkelijk even opzij kunt schuiven als je van tafel opstaat of als ze even aan de kant moeten tijdens het stofzuigen.

Nog op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens op ons Pinterest bord ‘Eetkamerfauteuils & eetkamerzetels’ voor al onze modellen. Ik ga vanavond nog even lekker verder met pinnen!

Dit bericht delen via